Gedroomde groei wordt werkelijkheid

Door de groei van Havelaar Groep met de komst van dochterondernemingen Chocapack en Young Bags werd het tijd om na te denken over de toekomst. Wat werd de volgende stap? Eén ding stond vast, klanten reageren positief op een steeds uitgebreider aanbod in verpakkingsmogelijkheden dus we blijven groeien. Om verdere groei mogelijk te maken was verandering nodig. Het magazijn werd te klein en een verhuizing was dan ook inmiddels een noodzakelijk goed geworden. Op dat moment diende Dimensio, zakkenspecialist en voor ons een sterke zakelijke partij in Almere, zich aan om de aandelen van Havelaar Groep over te nemen.

Veel goede gesprekken volgden waarna op 2 januari de aandelen van Havelaar Groep werden overgedragen aan Dimensio B.V. Sinds deze beslissing is de gewenste groei in een stroomversnelling gekomen. Dimensio heeft een magazijn met een vrije capaciteit van 5.000 palletplaatsen op korte termijn en nog eens 10.000 palletplaatsen binnen nu en 18 maanden.

Dimensio regelt haar eigen transport met eigen trucks en vaste chauffeurs. Hier wordt nu ook gebruik van gemaakt voor een (groot) gedeelte van het transport naar de klanten van Havelaar Groep. En wat dacht u van de drijvende kracht achter de organisatie? Samen hebben wij dubbel zoveel medewerkers die kennis met elkaar kunnen delen. Hierdoor zijn al veel online ontwikkelingen in gang gezet om de service te optimaliseren.

Sinds 2 juli is Havelaar Groep met al haar medewerkers gevestigd op de Koningsbeltweg 42 in Almere. Ton Hak blijft met veel plezier onderdeel van de Havelaar Groep. Samen zullen wij zorgdragen voor de synergie tussen beide bedrijven waardoor de groei waar wij eerst alleen nog van konden dromen, werkelijkheid zal worden.